Find din MG hos Uggerhøj

MG modeller

Placeholder Image

MG Marvel R

  • 100% elektrisk SUV
  • Mulighed for attraktiv finansiering
  • Rækkevidde op til 402 km.
Fra 329.990 kr.
Læs mere
Placeholder Image

MG4 Electric

  • 100% elektrisk SUV
  • Mulighed for attraktiv finansiering
  • Rækkevidde op til 530 km.
Fra 209.990 kr.
Læs mere

Uggerhøj Serviceaftale


 

Vi passer på din bil - det betaler sig

Med en Uggerhøj serviceaftale er du garanteret autoriseret service.
Du sikrer dig mod både kendte og uforudsete udgifter og får ingen ubehagelige værkstedsregninger.


Læs mere om dine fordele

MG (Morris Garages) er et ikonisk britisk bilmærke med en lang og spændende historie, der strækker sig tilbage til 1920'erne. Mærket blev oprindeligt grundlagt af Cecil Kimber i Oxford, Storbritannien, og blev hurtigt kendt for sine sportsvogne, der kombinerede elegante designs med dynamisk køreevne. I mange år symboliserede MG britisk bilkultur med sine små, lette roadsters og coupéer, som tiltrak entusiaster over hele verden.

Tidlige år og klassiske modeller

MG's første succeser kom med biler som MG 14/28 og senere modeller som MG K3 Magnette, som gjorde sig bemærket i motorsportsverdenen. Mærket er dog mest kendt for sine roadstermodeller i midten af det 20. århundrede, især den klassiske MG T-serie og senere MG A og MG B, som blev nogle af de mest populære britiske sportsvogne nogensinde. Især MG B (produceret fra 1962 til 1980) blev en international succes og forblev en favorit blandt bilentusiaster for dens enkle mekanik, lette vægt og tidløse design.

Skift i ejerskab og udfordringer

Som mange traditionelle bilproducenter oplevede MG op- og nedture. Efter at have været en del af British Motor Corporation (BMC), blev MG senere indlemmet i flere fusioner og omstruktureringer, herunder British Leyland, som led af økonomiske problemer. Produktionen af MG-modeller stoppede i 1980'erne, men mærket fortsatte med at have en kultfølge blandt klassiske bilentusiaster.

I 2005 blev MG reddet fra næsten at forsvinde, da den kinesiske bilproducent SAIC Motor Corporation overtog ejerskabet af mærket efter købet af Rover Group's rester. Dette markerede begyndelsen på en ny æra for MG, som bevægede sig væk fra de traditionelle sportsvogne og begyndte at producere moderne, mere prisvenlige biler.

Moderne MG-modeller

Under SAIC's ledelse blev MG genoplivet som et globalt mærke med fokus på nye markeder og biltyper. De nuværende MG-modeller er langt fra de klassiske roadstere, men de har stadig fokus på innovation og stil. Nogle af de mest populære moderne modeller inkluderer:

  • MG ZS: En kompakt SUV, som er en af mærkets mest solgte biler. Den fås også som elbil i form af MG ZS EV, hvilket appellerer til den voksende efterspørgsel efter elektriske køretøjer.
  • MG5 EV: En fuldt elektrisk stationcar, som tilbyder overkommelig elektrisk mobilitet med en praktisk tilgang.
  • MG HS: En større SUV, som er udstyret med moderne teknologi og sikkerhedsfunktioner, og fås også som en plug-in hybrid (PHEV).
  • MG4 EV: En ny, kompakt elektrisk hatchback, der blev lanceret i 2022 og hurtigt vandt popularitet som en prisvenlig og praktisk elbil.

Fremtiden for MG

I dag har MG genvundet sin plads på markedet, især i Europa og Asien, ved at fokusere på elektriske og hybride køretøjer. Med sin arv som pioner inden for sportsvogne og den nye satsning på bæredygtige biler, har mærket genopfundet sig selv i en tid, hvor bilindustrien bevæger sig mod elektrificering og avancerede teknologier. MG har nu et bredt udvalg af elbiler, der imødekommer den moderne forbrugers behov for både bæredygtighed og overkommelig pris.

Selvom de nye MG-modeller adskiller sig meget fra de klassiske sportsvogne, har mærket bevaret sin kerneværdi om at tilbyde biler med masser af værdi for pengene, innovative løsninger og stilfulde designs.